Hoe ik werk

Intake gesprek
Allereerst is er een anamnese, een gesprek om een algemene indruk te krijgen van iemands gezondheidstoestand en eventuele klachten.
N.a.v. dat gesprek maak ik een behandelplan. Ik ga dan kijken wat het “plaatje”is en wat ik kan doen om iemand het beste te helpen. Ik ga uit van een holistische behandeling en spreek het zelfhelende vermogen van het lichaam zoveel mogelijk aan. Ook is het belangrijk dat iemand inzicht krijgt in steeds terugkerende fysieke klachten en zich daar bewust van wordt.
Ik werk met klassieke handgrepen ( b.v. effleurages, petrissages, fricties ), al naar gelang wat iemand nodig heeft.

Meridianen
Wanneer het nodig is, werk ik op de meridianen. Meridianen zijn energie banen in ons lichaam. Elke meridiaan heeft een eigen werking. Wanneer een meridiaan uit balans is, kan dat aanleiding geven tot bepaalde klachten.
Door de balans in de meridiaan te herstellen, verminderen de klachten. Soms snel, soms minder snel, afhankelijk van de disbalans.
Tijdens de massage gebruik ik massage oliën, die ik zelf maak (maceraten).
Ook maak ik gebruik van zuivere, etherische oliën van Prima Vera. Deze voeg ik aan de massage olie toe.

Bloesem Remedies
Daarnaast maak ik, indien nodig,  gebruik van bloesem remedies. Deze druppel ik op het lichaam, op de desbetreffende plek of meridiaan. Meestal wordt de energie in het lichaam daardoor snel hersteld.

 

 


arrow terug